SIMIAN MOBILE DISCO

SIMIAN MOBILE DISCO

Nekoliko drugara su se skupili i  napravili bend,nisu imali puno uspeha iako su imali ugovor sa velikom izdavačkom kućom.Zanimljivo je da su njihove zabave nakon njihovog koncerta bile posećenije.Na tim zabavama James Ford i Jas Shaw puštali muziku i sebe nazvali SIMIAN MOBILE DISCO.

Zabavljali su se i to im je blo bitno.

Onako usput, kada su već postali veoma traženi DJ-evi, Witchita im je ponudila ugovor za album. O tome pre toga nisu ni razmišljali.
Pozvali su nekoliko prijatelja i napravili još nekoliko žurki u studiju. Rezultat je “Attack Decay Release Sustain”, album koji je underground, radio-friendly, ima chart-breakere, puštaju ih kul klinci I na korporacijskim žurkama. A, sada će predstaviti svoj DJ set. Oni su muzika sada.

Zbog toga što promoteri imaju običaj da koriste olako izraze najbolji, najaktuelniji, najtraženiji, najpopularniji DJ... pozivam se na reputaciju kluba “Plastic” da bi Vam ukazala njihov značaj, i značaj njihovog dolaska u Beograd, odnosno Srbiju.

 I ovde možete videti neke od njihovih najvećih hitova i naravno 5.decembra ne propustite u Plasticu ovaj event...

PIONIRI MALENI!!!

KO JE ZABORAVIO DA OBNOVI GRADIVO!!!

Danas kada postajem ANDERGRAUND pionir

Dajem časnu pionirsku reč

Da ću marljivo slušati dobru muziku

I biti dobar drug,

Da ću voleti našu samoupravnu domovinu

Socijalisticku ta ta ta ta Jugoslaviju!!!

Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo

I ideje za koje su se borili pioniri ELEKTRONSKE muzike

Da ću ceniti sve ljude sveta

Koji žele slobodu i mir Cool

Sa pionirskom maramom ulaz besplatan u klubu ANDERGRAUND!!! DJ IZ 6 BIVSIH REPUBLIKA Cool

DODJITE DA OBNOVIMO GRADIVO!!!!

MUZIKA I TATOO!!!

Ovo je tema o kojoj već duže vreme želim da pišem ...Tatoo je dobio mesto u našoj zemlji, ali ima još uvek onih koji ovu umetnost svrstavaju u niže kategorije, opet predrasude vezuju je za određene pravce muzike što je pogrešno...Konzervativnost, standardna za naše prostore a složiću se u jednom da se može preterati otići u extremne zavisnosti...tetovaža treba da predstavi karakter same osobe, ono što je osoba uspela da otkrije u sebi samoj tokom života, a ne olako pristupanje ovoj umetnosti i iscrtavanju tela jer se u x slučajeva desi da posle izvesnog perioda poželi nešto drugo...

Možda sam ja zanesenjak i volim rituale ali tatoo je baš vezan za rituale i obrede ...

Primitivni tatu je imao simboličko značenje jer jepratio određene rituale i označavao stupanj u plemenu.Pripadnost određenoj grupi se potvrđivala tetovažom kao nepromenljivim znakom i samim tim tetovaza predstavlja personalizaciju samog tela, prilagođavanje tela duhu koji se u tom telu nastanio, koji živi i koji na to telo liči!!!

http://www.vanishingtattoo.com

 http://tattoos.iloveindia.com/ mesto gde možete videti značenje simbola pre negošto ih stavite na sebe...

MUZIKA JE SAMO INSPIRACIJA A TATOO JE SLOBODA!!!

 

 

POVRATAK U CLUBOVE...

Sada ću se vratiti na pregled događaja koji slede u narednom periodu kako bi imali dovoljno vremena da razmislite o poseti nekog event-a...a ja vas očekujem...

Četvrtak 27.11.2008. god, u clubu  TUBE dolazi JIMPSTER jedan od najboljih producenata i dj kada je reč o deep house, mislim da će se serija dobrih žurki nastaviti, naravno za sve koji žele da čuju nove trendove kada je ovaj muzički pravac u pitanju, posetite TUBE.

A onda posle toga Public Enemmy, najkontraverznija hip-hop grupa, i naravno BECK'SPERIENCE 28.11.2008.god, mesto sastanka Beogradski sajamCool Ono što možete čuti na ovom even-u su avangardni zvukovi i melodije fanky.Pored public Enemy zabavu će učiniti većom i Africa Bambaatta pionir hip-hopa i jednim od poznatih DJ.Takođe nastupiće i Audio Bullys.Mislim da ovakav događaj ne treba propustiti jer je Beck'sperience poznat po dobrim zabavama...

Nadam se da će neki od vas posetiti ove događaje i preneti utiske blogeru....Cool a on će vas uredno obaveštavati o provodu u narednom periodu.

ZANIMLJIVOSTI O DROGAMA

Vidim da je tema veoma zanimljiva svima koji su posetili ovaj blog ...KUDA KRENUTI koji putokaz da pratim, jel imate ideju???

A sada neke pojedinosti o extaziju...ali sa malo smeha...

Mislim možda i znate... Sintetizovana je ranih pedesetih godina kao supresor apetita (za lečenje gojaznosti) mada nikada nije korišćena u te svrhe, pa ko voli nek izvoli i nek mi ispriča da li je delotvorno...zauzela je visoko mesto među nama cluberima kako to drugi vole da kažu, a ja ću pokušati da se igram sa ovom temom iako je ne treba zloupotrebiti...

Da popijete tableticu, đuskate i eto užitka, zenice kao u buljave žabe, ukočenost na nivou ,kez od uveta do uveta, emocije na granici ludila, a kad prođe dejstvo te čarobne tabletice nastaje pakao...ali ko mari važno je da je predhodna noć bila vrh onako iskrivljena, buljava i puna utisaka nekako nisam bas sve zapamtila, ali znam da je dobro pa ću verovatno sve to ponoviti...hehe

KOKAIN...Kraljevska droga , koristili su je kraljevi kako bi imali samopouzdanja. DA, da težak je kraljevski život, pa kad su mogli oni zašto ne bi i mi ...pa makar i tada da se osetimo kao kraljevi...i mogli bi do Južne Amerike da uberemo po koji lstić koke i eto gladni nismo, a izdržljivi smo...kako je sve to samo primamljivo i naivno...a posledice??? Ma ko mari...o njima u nekom drugom životu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LSD...šta je to sada???Haluciogen pa  zar niste zeleli ponekad da poletite da budete slepi miš i da se zalepite baš na obližnji zid ili možda da istripujete da ste vampir, ja nisam a možda neko jeste ...jeste li nekada čuli zvukove a videli slike ili možda poželeli da odete na višegodišnje psihijatrijsko lečenje meni ne zvuči primamljivo, ali možda neki žele da vide i tu stranu pa budu jedni od zamorčića...

I tako mogla bi ja do sutra o tome ali gde je tu muzika, gde se izgubila i nestala uvukla se među drogu???...MISLIM DA NE već se sve ovo uvuklo u nju .A možda baš ja uspem da je isteram...uz pomoć naravno...


 

CLUBBING I DROGA...

Kada pomenemo elektronsku muziku, dolazim do povezanost sa drogama i ptanjem koje je i EXIT pokrenuo kroz svoju kampanju DA LI DROGA UPRAVLJA TVOJIM ŽIVOTOM???

Predrasude, kako mrzim tu reč a i ograničene ljude ....Da droga je definitivno prsutna ali ne samo u clubbingu već svuda oko nas...a pojedinac je taj koji treba da bude svestan da li je ona glavni pokretač njegove zabave i vrhunskog provoda.A sve je krenulo od RAVE i to davnih 60-tih godina u Londonu kada je party organizovan na improvizovanim mestima za samo određenu ekipu ecid-house pokreta koji je započeo u NJujorku.

Pa eto povezanosti sa gudrom(slang) svim mogućim vrstama droge a najprisutnijim EXTAZIJEM ,te male šarene bombonice koje izoštravaju sva čula ,razlikuju se od tripa i vode do stanja vrhunca slatkog ludila  (za neobaveštene nikada ne probati)

 Šokirala me je činjenica da je pojam droga vezan bas za clubbing scenu, a pošto je to deo realnosti ja ću koliko toliko pokušati da ublažim bol koju mi nanose drugi i diraju nešto kreativno...poznati filozofi i slikari su da bi doživeli vrhunac svoje umetnosti koristili haluciogene droge...i niko ih nije osudio...

Šta vi mislite o tome??? Da li je samo u clubbingu prisutna droga???

RAVE kako je sve to krenulo???

A sada kako je sve to krenulo...

 Nisam razmišljala da ću voditi polemiku oko ovakvih stvari , ali muzička kultura dj-ing, clubovi i sve to mi je izgledalo kao veliki izazov...

Pripadnici undergraund scene uvek imaju prostora da sami sebi skroje svoju stvarnost, kreativnost i dobru zabavu na prvom mestu.A sada malo informacija o rave-u.

Rave-po najčuvenijem svetskom rečniku znači:govoriti iracionalno ili nešto slično delirijumu, pokretati se i ponašati nasilno, akt ludovanja, pozitivna extravagancija

Rave- po slengu : Party koji mole da potraje i više nego 24 sata. Uvek uz bučnu muziku D.J. na zurkama ima ulogu provodnika  energije koji kontroliše psihičko putovanje igrača sopstvanim izborom muzike

Hipnotički efekti tehno muzike mogu biti izuzetno zarazni i mogu da rezultiraju iskustvom sličnom religioznom transu. Tehno muzika u svom korenu predstavlja ropski odnos prema ritmu.

Kao centar tehno sveta označena je nekada dizelaška rupa - klub Industrija. Neki novi klinci, sa slušalicama na ušima, direktno, sarno za svoju vernu publiku, pravili su muziku - tu na licu mesta. Ploče su se nabavljale teško, preko švercera koji su imali veze u Londonu - Meki andergraunda.Onda je sa trendom otvaranja granica, materijal za rad postao lako dostupan, a i enormno jeftiniji, pa su se beogradski DJ-evi namnožili kao pacovi. Od techno, haus, drum & base, do trance majstora.

Svaki klub je dobio ispunjen nedeljni program, a fanovi pravo na izbor. A onda nam se na pragu novog milenijuma dogodio Exit, masovna zabava, srpski Woodstock i multikulturni fenomen Svi, koji iole drže do sebe, pohrlili su na mesto najvežeg srpskog zločina prema roditeljskoj vrsti. I tako je sve krenulo sa usponima i padovima...

 

PROBUĐEN CLUBBING

Clubbing je sinoć definitivno probuđen Cool

Duze vreme nekolicina pokusava da se izdvoji od većine pokrene i preokrene neke stvari i vrati onu dobru, ili vise nego dobru clubbing scenu na velika vrata.

Pun club dece koja su pre nekoliko sati odslusala najveće hitove turbo, i tu se sve zavrsava oni kreću da zauzimaju teritoriju kao termiti...a cluberi se povlače razočarani...to je prisutno već neko vreme. Svako ima pravo na izbor muzike ali gledano iz mog ugla šta je to što je cool, imati osamnaest godina i uzori ti biti drugari sa smetilišta (ko je procitao prve članke razumeće) voditi se totalnim kičom i šundom.

Sinoć je definitivno dokazano da se clubbing probudio. Nasmejana ekipa je đuskala do ranih jutarnjih časova i zabavila se uz odlične zvuke već pomenutih svetskih imena Guy Gerbera i Extrawelt-a ,i domaće podrške Vlade Janjića, Gordana Paunovića i Dee Face.

Ovaj event je dugo očekivan u beogradu, Cocoon je opravdao svoju vrhunsku muziku i vrhunsku atmosferu.

Nastup Guy Gerbera je premašio očekivanja , zvuci porušenih granica progresiva i tehna nikoga nisu ostavili ravnodušnim , ovakvih zabava ce biti jos tako da ako ste propustili potrudite se da posetite seledeće party Ian Pooley u Tube 29. novembra i 27. novembra Jimpster takođe u TubeLaughing

 

 

8.NOVEMBAR COCOON

Za neobaveštene Surprised

Cocoon je frankfurtski club koji je pre dve godine proglašen za najbolji club na svetu, on je sinonim za top clubbing:vrhunsku muziku i vrhunsku atmosferu.

Od Ibice,Tokija, Šangaja Cocoon club preko njegovog lidera Sven Vath-a sa svojim gostima privlače hljade posetilaca elektronske muzike širom planete.

Nakon Vathovog nastupa u Beogradu prošle godine i na njegovu ličnu inicijativu Cocoon je odlučio da na njegovu planetarnu mapu stavi i Beograd. Zahvaljujući tome cluberi će 8.NOVEMBRA U SKC-U imati priliku da prisustvuju prvom Cocoon party-ju.

Gosti Cocoon party-ja su EXTRAWELT I GUY GERBER koji će izvesti svoje live setove.I naravno domaća podrška Vlada Janjić,Deeface i Gordan Paunović.

EXTRAWELT-nemački duet koji su transformacijama techno,elektro i trance zvuka kreirali više nego specifični stil elektronske muzike.

GUY GERBER- izraelski čarobnjak potpuno je porušio granice između žanrova kao što su progresiv i techno.

Mislim da će biti pravi pogodak pridružiti nam se  na ovom event-u i uživati u velikom clubskom događaju...

A kako je bilo na party-ju sledećeg vikenda za one koji nam se neće pridružiti ...Cool

U ANDERU

U Anderu Terry Francis

Još od kako je dobio nagradu The Best New DJ, 1997 Terry je svoju karijeru podigao na jedan totalno viši nivo, kombinujući u svojoj muzici deep house sa dub i tehno elementima, mnogi su tu muzičku kombinaciju popularno nazvali teck-house,  a upravo je to vrsta muzike koja je obeležila njegovu karijeru.1994 godine je počeo sa svojom rezidenturom u legendarnom Stems Clubu gde je nastupao uz Nathan Coles-a,Eddie Richardsa.

Ubrzo nakon toga njegova karijera kreće uzlaznom putanjom i  on ostaje kao neko ko je jedan od eminentnih predstavnika britanskog tech house-a. Nakon svojih rezidentura u Fabricu koje su ga onemogućile da neko vreme gostuje u Beogradu,ovo je bila jedinstvena prilka da ga cujemo u Andergraundu, i da se ludo zabavimo uz pravi tech-house zvuk.

Nasmejana ekipa je đuskala, pila i  zabavljala se do jutarnjih časova...Cool

Pijano i ludo, izgubljeno i zaneseno kući smo krenuli iz mračnog cluba a napolju je svanjavalo, ali naravno to nije bilo prvi put, muzika je bila više nego odlična ...

 

Terry Francis u Clubu Colosseum u Makedoniji